Friday, August 10, 2012

Portakal Kabuklu Kek Tarifi




Portakal Kabuklu Kek Tarifi













3 adet yumurta

 2 su bardağı şeker

 3,5 su bardağı un

1 su bardağı sıvı yağ

İsteğe göre 1 şişe maden suyu ya da onun yerine 1 su bardağı yoğurt

Bir paket kabartma tozu

Bir çay bardağı portakal kabuğu rendesi

İkinci renk için 2 tatlı kaşığı kakao






3 adet yumurtayı şekerle birlikte iyice eritiyoruz. Daha sonra sıvıyağını ekliyoruz. Maden suyu ya da yoğurdu katıyoruz. Unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Kabartma tozunu katıyoruz ve çırpıyoruz. Küçük bir kaba ise 1 tatlı kaşığı sıvıyağ koyuyoruz bu sıvıyağ içindekinden ayrı olarak konuyor. 2 tatlı kaşığı kakaomuzu yağla karıştırıyoruz. Beyaz renk olan hamurdan 1 su bardağı kadarını yaptığımız kakaolu karışıma ekliyoruz. Resimde görüldüğü gibi kalıbımıza döküyoruz. 175 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dk kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment