Saturday, August 4, 2012

ALTIN ÇİLEKLİ TART

MALZEMELER

Üç Su Bardağı Un

Altı Çorba Kaşığı Toz Şeker

Bir Yumurta

150 Gram Margarin

Bir Tatlı Kaşığı Vanilya

Bir Çay Kaşığı Kabartma Tozu

Bir Çorba Kaşığı Yoğurt

Kreması İçin:

İki Su Bardağı Süt

Bir Çay Bardağı Toz Şeker

İki Çorba Kaşığı Un

Bir Çorba Kaşığı Kakao

Bir Yumurta Sarısı

Bir Çorba Kaşığı Yumuşak Margarin

Bir Çay Bardağı Damla Çikolata

Üzeri İçin:

Altın Çilek










HAZIRLANIŞI

Bir kabın içine şeker, un, yumurta, vanilya, kabartma tozu, margarin, yoğurt koyup yoğurun. Tart kalıplarını yağlayın. Küçük küçük parçalar koparıp tart kalıbın içine yayın. Daha önceden yüz seksen derecede ısıttığınız fırında pişirin. Krema için süt, un, şeker, kakao ile yumurta sarısınıda ekleyip karıştırarak pişirin. Pişmiş olan kremanın içine damla çikolata, margarin koyup karıştırın. Pişmiş olan tart hamurlarını servis edeceğiniz tabağa alıp. Şanti torbasına kremayı alıp tartın üzerine sıkarak. Ayıkladığınız altın çileklerle süsleme yapıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.






No comments:

Post a Comment