Friday, August 24, 2012

Çiğ Börek







Çiğ böreği Ramazan'da sahura yaptım. Çok güzel kabardılar. Çiğ böreğin en önemli noktası kızarırken üstüne  kaşıkla yağ atılması lazım. O zaman çok güzel kabarıyorlar.

Malzemeler

un

su

tuz

Bu malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Üstüne nemli bez yada kapak örtün, 1 saat buzdolabında bekletin.

İç malzeme

kıyma

rendelenmiş soğan

karabiber

biraz su

Küçük pasta tabağı büyüklüğünde yufka açılır. İnce olmasın. İç malzeme yarım ay şeklinde yayılır. Diğer yarısı üstüne kapatılıp çay tabağı ile hamurun kıyıları kesilir. Kızgın, bol yağda kızartılır. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment