Tuesday, August 21, 2012

Davet Pilavı Tarifi











Davet Pilavı Tarifi











Malzemeler :











  • 2 su bardağı pirinç









  • 4 adet mantar









  • 1 adet havuç









  • 1 su bardağı taze bezelye









  • 1 adet soğan









  • 3 adet yumurta









  • 2 çorba kaşığı salça









  • 200 gr. dana kıyma









  • 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri









  • 1 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi









  • 5 dilim sucuk









  • 1 kepçe su









  • 150 gr. dil peyniri









  • 6 çorba kaşığı sıvıyağ









  • 2 çorba kaşığı margarin









  • Tuz









  • Karabiber








Tarif :









  • Havuç ve mantarları doğrayın.









  • Soğanı kıyıp 2 çorba kaşığı sıvı yağda pembeleşene kadar pişirin.









  • Havuç, mantar ve bezelyeyi ekleyip kavurun.









  • Salçayı sulandırıp ilave edin.









  • Sebzeleri yumuşayıncaya kadar pişirin.









  • Kıymaya 1 adet yumurta, kaşar peyniri rendesinin yarısı, ekmek içi, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.









  • Küçük top köfteler hazırlayıp una bulayın.









  • Sucukları dörde bölün ve kalan yağda köfte ve sucukları kızartın.









  • Fırını 180 °C ye atarlayın.









  • Dil peynirini küp şeklinde doğrayın.









  • Pirinci tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp, süzün.









  • 2 yumurta, margarin ve bir miktar dil peynirini ekleyip iyice karıştırın.









  • Derin bir kalıbı yağlayıp, pilavın yarısıyla tabanını ve kenarlarını kaplayın.









  • Ortasına sebzeli karışım, köfte, sucuk, kalan dil peyniri ve kaşar peyniri rendesini ilave edip, kalan pilav ile üzerini kaplayın.









  • Fırında pişirin.



















Yemek servise hazır, afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment