Thursday, August 9, 2012

Kayısı Kompostosu Tarifi


6-8 kişilik

15 dakika

Tencerede kısık ateşte

15 dakika



Malzemeler




Kayısı (Yarım kg),

Şeker (1 kg),

Su (1 litre)




Püf Noktası




İsteğe göre kompostoya karanfil katabilirsiniz. Kayısıları pişirmeden önce sıcak suda bekleterek kabarmasını sağlayabilirsiniz.




KAYISI KOMPOSTOSU VİDEOSU




Adım Adım Pişirme




1- 1 litre sıcak suyu tencereye dökün. Çekirdekleri alınmış yarım kilo kayısıyı tencereye koyun. Kayısıları sıcak suda 5-10 dakika bekletin.




2- Ardından tencereyi ocağa alarak orta ateşte kayısılar yumurta sarısı kıvamına gelene kadar 10-12 dakika kaynatın.




3- Kayısılar pişince 1 kg şekeri ilave edin. Bir iki taşım karıştırarak kaynatın ve tencerenin altını kapatın.




4- Kompostonuz pişince soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis yapın.



Tagged with: Kayısı Kompostosu Tarifi

No comments:

Post a Comment