imam bayıldı tarifi nasıl yapılır malzemeleri zeytinyağlı yapımı oktay usta kalori resimli
Yazın yada kışın mevsimi farketmez sadece patlıcanının olsun bu enfes yemeği yapmak için artık kimse tutamaz sizi.. Ülkemizin yöresel yemeklerinden hani böyle çok bilinenleri vardır ya.. İşte onlardan birisi.. Bu enfes yemeği hemen bugün denemelisiniz.. İşte imam bayıldı tarifi..
Malzemeler
6 adet patlıcan
1 bardak sıvıyağ
6 adet soğan
15 adet sarmısak
1 bardak zeytinyağı
2 adet domates
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
6 adet kesme şeker
2 bardak su
Tuz
Karabiber
Yemeğin Tarifi
Patlıcanları çizgili şekilde soyun. Tuzlu suda bekletin (sap kısımlarını da soyarsanız, görünümü güzel olur).Patlıcanları kurulayıp, kızgın yağda kızartın. Fırın tepsisine dizin. Ortalarını uzunlamasına kesin.Bir tavanın içinde yarım halka şeklinde doğranmış soğanla, sarmısağı zeytinyağında kavurun. Doğranmış domates, yeşil biber, maydanoz, şeker, tuz ve karabiberi üzerine ilave edin. 10 dakika pişirin.Hazırladığınız harcı, kızarmış patlıcanların içine eşit miktarda paylaştırın. 2 bardak su ilave edip, fırında 25 dakika pişirin.Servis için soğumaya bırakın.
Bir önceki yazımız olan Kıymalı Krep Tarifi başlıklı makalemizde Kıymalı Krep hakkında bilgiler verilmektedir.
25 Ağustos 2012, 13:06:27; Kategori: Etli Yemekler, Yemek Tarifleri.
No comments:
Post a Comment