Wednesday, September 19, 2012

Sebzeli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi


Sebzeli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi,



Genellikle çocukların en sevdiği çorbalar arasında kırmızı mercimek çorbası.Ezme olduğu zaman dahada çok seviliyor. Sebze yemeyen çocuklara kandırmaca yaparız genellikle. Benim oğlum hemen farkettiği için baskın birşeyler yapmak isterim ama renginden de olsa farkediyor maalesef. Eşim genellikle bilmediği şeyleri yemez .Özellikle bazı yöre yemeklerinin tadına bile bakmaz . Ama ben hiç yemek seçmem sevmediğim kara baklayı bile yerim. Şimdikiler az kardeşli olduklarından mı yada hiç birşeyin çokşükür eksikliğini görmüyorlarmı ? Alsakda almasakda ya anneanne , ya babaanne biryerlerden geliverir .











Sebzeli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Malzemeler: 8 kişilik

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 çorba kaşığı un

1 küçük boy havuç

1 küçük boy patates

1  karnıbaharın küçük çiçeği

1 dal pırasa

1 küçük kuru soğan, 2 diş sarımsak

2 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı et suyu

kırmızı biber

tuz



Sebzeli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı:



Mercimeği ayıklayıp yıkayalım.

Yarısına kadar su dolu bir tencereye pişirmek üzere dökelim. Pişerken az tuz atalım( et suyu kullanacağımız için ) Kırmızı mercimek suyunu çekmeden 1 çiçek karnıbaharı ve ince ince doğradığımız pırasayı , halka halka doğradığımız havucu , sarımsağı ve patatesi içersine bırakalım ve karıştıralım . Suyunu kontrol edelim. Gerekirse ilave edelim.

Diğer tarafda 1 yemek kaşığı tereyağında kuru soğanı rendeleyip kavuralım, kavrulup iyice karemalize olunca  içine unu atıp birlikde kavuralım. Çorbamızı kontrol edelim. Suyunu çekerse 2 bardak et suyumuzu ilave edelim. Kavurduğumuz unuda ilave edelim.Karıştıralım. Blenderden geçirelim bütün sebzeler iyice ezilsin. Kısık ateşde karıştırarak yavaş yavaş pişirelim. Üzerine tereyağlı kırmızı biber yakıp karıştıralım.Dilerseniz salçalı yağda yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 



Sebzeli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

                                                                Nursevin'ce

Saturday, September 15, 2012

Çilekli Kek Tarifi









Lezzetli bir çilekli kek yapabilmek için malzemeler oyunumuzda.Oyun MOUSE ile oynanıyor.Size gösterilen şekilde kekimizi yapın.


































Nazım Mert Bilgi Kişisel Web Sitesi

Anasayfa » Sponsor » 2013′ün Yeni Tesettürlü Gelinlik Modelleri Görücüde




12 Eylül 2012  |  Yazar: Nazim Mert Bilgi  |  Yorum Yok  |  33 kez okundu













 






 













Gelinlik modası, her şekilde ve tarzda çalışmaktadır. Gelinliklerde çok modern tasarımlar olduğu gibi, çok klasik tasarımlar hatta tesettürlü modeller tasarlanmaktadır. Özellikle, tesettürlü modellerde çok fazla çeşit ve tasarım bulunmaktadır. Bu modellerde, başlarda uygulanan kapanma şekli ve duvağın yerleşimi sayesinde, şık etki en zayıf modelde dahi verilmektedir.






2013 tesettürlü gelinlik modelleri, tesettürlü modellerde sadelikle gelmektedir.  Sadelikten kasıt, daha fazla dantel kullanımı ve renklerdir. Genelde bu sene tasarlanan gelinliklerde, çok fazla dantel detayı görülmektedir. Kolları uzun olan gelinliklerde, ellere kadar uzanan danteller ve eteklerde kullanılanlar dikkat çekicidir. Tesettürlü modellerde sıklıkla kullanılan düz taftalar, şifonlar gelinlik 2013’de, dantelli ve bürümcük tüllere bırakıyor ve özellikle, uzun kuyruklar ve kuyrukların bileklerle birleşmesi veya bileklere kadar dar, altta bollaşması dikkat çekici tarz yaratmaktadır.






2013 gelinlik modelleri, sade ve bir o kadar da asil tarzları beraberinde getirmektedir. Gelinliklerde, tesettür veya normal olsun aynı etki paylaşılmaktadır. Bazı uç modeller olsa da, tasarımlar hep klasik modellerden yanadır. Klasik gelinlik modellerinin modası hiçbir zaman geçmemektedir. Tüm dünya üzerinde yapılan ve tasarlanan gelinliklere baktığınızda, klasik modellerin kaliteli havasını görürsünüz. Kraliyet gelinliklerinde dikkat çeken, klasik tarzı veren kolların uzun ve dantel olması ve yüksek bellerdir. Yüksek bel ile bel çevresi daha narin ve ince durmaktadır. Uzun kullanılan duvaklar ve arkadaki kuyruk bu etkiyi tamamlamaktadır. Gelinlik 2013, tesettürlü modellerde kraliyet gelinliği tarzını sıklıkla göreceğiz. Yüksek bel ve dantel uygulamaları, kapalı gelin başından kuyruğa eşlik eden dantelli duvaklar şıklığa tarz katacaktır.






Tesettürlü gelinlik modelleri, bu sene sade ve kaliteli etkisi ile bizi kendine hayran bırakacak gibi duruyor. Taftalar, şifon ve tüller ile uzun duvaklar etkisinde bir gelinlik 2013 kışı bekliyoruz.






 






 






VN:F [1.9.20_1166]






Rating: 5.5/10 (2 votes cast)






VN:F [1.9.20_1166]

2013'ün Yeni Tesettürlü Gelinlik Modelleri Görücüde, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

Benzer Yazılar

Nazım Mert Bilgi

http://www.nazimmertbilgi.com

Karaman'da doğdum.Antalya'da yaşıyorum.Bu websitesini kurdum.Sizlere en iyi içeriği ve hizmeti sunmaya çalışıyorum :)

Monday, September 10, 2012

yemeni oya modelleri

uzun bi aradan sonra yine beraberiz bayan arkadaşlar, Yine ara verdiğimiz oya modellerini şimdi paylaşma fırsatı buldum.yemeni oyaları





Sunday, September 9, 2012

Çağatay Ulusoy Facebook

Anasayfa » Biyografi, Facebook




5 Eylül 2012

Bu Haber 3 kez okundu

Yorum Yok






Çağatay Ulusoy Facebook

Çağatay Ulusoy kimdir, biyografisi, resimleri, rol aldığı filmler ve resmi facebook adresi hakkında bilgiler.






23 Eylül 1990 senesinde İstanbul’da doğan ünlü oyuncu ve manken, 2010 senesinde Best model birincisi olmuştur. 1.90 boyunda ve 82 kilo ağırlığındadır. Yarışmaya katılmadan önce Avcılar Lisesi İstanbul Üniversitesi’nde Sulama Sistemleri bölümü öğrencisiyken birinci olunca eğitime ara vermiştir. Show Tv’de 2011 yılından itibaren devam eden “Adını Feriha Koydum” dizisinde Emir karakteriyle tüm kızları kendisine hayran bırakmıştır. 2 sezon süren dizi devam ederken Anadolu Kartalları adlı filminde de rol almıştır.






İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde okuyan oyuncu, “Adını Feriha Koydum” adlı diziyle de televizyon dünyasına renk katmıştır. 7’den 70’e birçok hayranı bulunan ünlü oyuncu, Selin Boronkay’ın ajansında modellik yapmaktadır. Ayla Algan oyunculuk eğitimi, mankenlik yürüyüş dersi alan Ulusoy, bugüne kadar aşk-ı memnu dizisi, akın klip, maskeli balo dizisi, fo-re spor katalog çekimlerinde rol almış olup kızların sevgilisi olmuştur.






Adını Feriha Koydum dizisi için yeni sezonda saçını kazıtan ünlü oyuncu, 1 ayda yaptığı kasları için iğne kullandığını söylemiştir. “Rol gereği saçını kestirdiğini, yeri gelirse uzatacağını da söylemiştir”.






Çağatay Ulusoy Rol Aldığı Filmleri

Anadolu Kartalları (2011)

Eve Düşen Yıldırım( 2012)

Adını Feriha Koydum (2011-2012)






Sosyal paylaşım sitesi olan Facebook tüm dünyada olduğu kadar ülkemizde de büyük rağbet görmektedir ve herkes tarafından kullanılmaktadır.






Çağatay Ulusoy’un Facebook adresine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

Çağatay Ulusoy Facebook






Çağatay Ulusoy Resimleri



Gelen Aramalar: nişanlık modelleri fiyatları, en şık havlu kenarları 2012, Uluslararası CV örnekleri indir, çağatay ulusoy




Bu Haberi Facebook'ta Paylaşın:






Benzer Yazılar
















  1. Adını Feriha Koydum Oyuncuları










  2. Engin Akyürek Facebook




  3. Adını Feriha Koydum 47. bölüm fragmanı izle




  4. Adını Feriha Koydum 21. Bölüm Fragmanı izle




  5. Adını Feriha Koydum 21. Bölüm izle 3 Haziran







Etiketler: Çağatay Ulusoy Biyografi, Çağatay Ulusoy kimdir?

Biber Salçası Nasıl Yapılır?/ Kaynatma Salça


Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla



“İmanlarına iman kat(ıp artır)sınlar diye, mü’minlerin kalbine huzur (ve sebat) indiren O’dur. Göklerin ve yerin orduları ancak Allah’ındır. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.” (48/Fetih, 4)



Vaktiniz hayr olsun kardeşlerim. Okulların açılması yaklaşıyor. Bir yandan da kış hazırlıkları derken, tabiri caizse  zamanla yarışıyorum. Başını kaşıyacak zamanı yok sözü, sanki benim için söylenmiş..:)


Ev yapımı olan herşey benim için vazgeçilmezdir. El yapımı demeliyim aslında. Fakat ojeli, uzun tırnaklı eller değil. Plastik eldiven geçirilmiş eller değil. Tertemiz yıkanmış ve nimetleri sevgiyle tutan, itinayla hazırlayan eller. Annemin, ninemin ellerini severim ben. Yıllar geçtikçe sıcak bile fazla yakmamaya başlar o elleri. Bu; emeğin, sevginin karşılığıdır belkide… Bu tanıma uyan bütün anne ellerini hürmetle öpüyorum…


******************************


Benim eller de Allah’ın izniyle dün salça yaptı. Biliyorum ki nem oranı yüksek bölgelerde oturan kardeşlerim güneşte sebze kurutamıyor, salça yapamıyorlar. Bugün size çok kolay bir şekilde salça yapmayı anlatayım.



Buranın pazarı çok güzel. Gerçi Ege’de pek çok yerin pazarı aynı şekilde bereketli. Kırmızı biberleri kendi ellerimle seçtim. Çok cezbedici görünüyorlardı. Tam 3 kg. aldım.



Güzelce yıkadım.



  • Saplarını ve tohumlarını ayıkladım. İrice doğrayıp düdüklü tencereye aldım. Biraz acı olması için, içine 300 gr. kadar acı sivri biberi ayıklayıp koydum.

  • Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave ettim.

  • Düdüklünün kapağını kapatıp, 15 dakika pişirdim.

  • Tencereyi eğip suyunu süzdüm.  Bu suyu süzmek kolaylık sağlıyor. Daha özlü bir salça elde ediyorsunuz. Bu su saf biber suyudur. Atmayın, yemeklerde, çorbalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

  • Sıcakken el blendırı ile püre haline getirdim.  Eğer blendırınız yoksa, biberleri süzgeçten geçirin, kabuklarını atın. Fakat robot veya blender kullanıyorsanız kabuk ayırmaya gerek yok.

  • Tencereyi tekrar ocağa alıp,1 yemek kaşığı tuz ilave edin. Kaynama derecesine gelene kadar karıştırın. Sakın kendi haline ocakta bırakmayın! Her yeriniz salça olur. Suyunu aldığımız için özlü bir kıvamı oluyor ve kaynarken sıçrıyor. Yeniden kaynamaya başladığında kavanozlara koyup, sağlam kapaklarla ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Soğuyunca kaldırıp serin bir yerde muhafaza edin.

  • Sağlıkla, şükürle yeyin inşaALLAH!

NOT: Salçayı bu şekilde yapıp, uygun ortamınız varsa güneşte bekleterek, katı bir salça yapabilirsiniz. Fakat o zaman tuzunu bariz bir şekilde artırmanız gerekir. Aksi halde salça çabuk küflenir.


Son bir not: Lütfen hazır salçaları almayın. Önceden içine katkı maddesi katmayanlar bile şimdi katıyorlar. Bazı salçalara kumaş boyası bile katılıyormuş. Salçanızı ya kendiniz yapın, ya da güvendiğiniz birinden alın.


**********************


Patlıcanlı dizme tarifinin altında Sedanur’un yaptığı yorum kaç kişinin ilgisini çekti acaba? Yorum şöyleydi:


“sevgili Cahide ablacım bende seni sessiz takip edenlerdenim bizde maddi yönünden sıkıntıdayız eşimi işten çıkardılar dört aydır kiramızı ödeyemiyoruz ve kendimi zaman zaman sıkıntıya sokuyorum derken hemen bir ses sağlığımızın yerinde olduğumuzu hatırlatıp çok şükrediyorum”


……………………………………………………………………………………………………………….:(((

Saturday, September 8, 2012

Yeşil Renkli İşlemeli Örgü Bebek Tulumu Modeli




Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa //

Örgü //

Yeşil Renkli İşlemeli Örgü Bebek Tulumu Modeli






Malzeme: Serin

Renk on: 99, 10021 (1 er yumak)

Şiş no: 3

Tığ no: -

Örgü şekli: düz örgü ters örgü 1+1 lastik örgü haraşo jakar birit ilik

Aksesuar: 6 adet düğme








Yeşil Renkli İşlemeli Örgü Bebek Tulumu Modeli açıklamalı anlatımlı örülüşü






YAPILIŞI

ARKA PAÇA VE BEDEN: 44 ilmek başlanır. 99 renk nolu iplikle 4 sıra 10021 renk nolu iplikle 4 cm 2+2 lastik örülüp düz örgüye geçilir. ilk sırada 2 ilmek arayla 6 defa 1 er ilmek kesilerek 38 ilmeğe düşülür. ağ kısmından itibaren 2 ilmek düz 1 ilmek kesilir kalan ilmekler düz örülür. bu şekilde 4 defa her sırada 1 er ilmek kesilip örgüye devam edilir. paça boyu 7 cm de kalan 34 ilmek şişte bekletilir. diğer paça da aynı şekilde örüldükten sonra ilmekler aynı şişe alınırken ortada 3 ilmek artış yapılarak 71 ilmekle örgüye devam edilir. her iki taraftan 2,5 cm arayla 4 defa1 er ilmek kesilerek 63 ilmeğe düşülür. beden boyu 22 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 4+3+2+1 ilmek kesilir. beden boyu 23 cm olduğunda 1 diş haraşo örülür. 99 renk nolu iplik kullanılarak 1 diş haraşo örülür. ilmekler 2+2 lastik örülmeye başlanırken aynı sırada ilmekler ortalanır. ve ortadaki 3 ilmek kesilerek örgüye 2 parça halinde devam edilir. beden boyu 30 de yakanın her iki tarafından 10 ar ilmek kesilir. beden boyu 33 cm de omuzlarda kalan 10 er ilmek bir defada kesilerek bitirilir. arka ortasında 1 adet ilik açılır. birit ilik yapılır.






ÖN PAÇA VE BEDEN: Arka beden gibi örülür. beden boyu 29 cm örülerek yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 13 ilmek kesilerek örgüye 2 parça halında devam edilir. yakanın her iki tarafından 3+1+1 ilmek kesilir. beden boyu 33 cm de omuzlarda kalan 10 ar ilmek bir defada kesilerek bitirilir. paçada ağ tarafından 2 cm arayla 5 adet ilik açılır.



Şunlara da bakınız:

Sunday, September 2, 2012

Bamya kızartması,yoğurtlu bamya,bamyayı birde böyle deneyin















Ben çok detaylı tarif vermiyeceğim ama Bamya yemeği sevmeyen kızım -

anne bundan sonra ben bamyayı sadece böyle yerim dedi

eşim ve küçük

_bu ne bu yemek yenirmi dedi

ben bayıldım..iyiki yemediniz dedim,ben siz yiyin diye yemeye kıyamamıştım.

yarım kilo iri, kart olayan bamyayı,yıkadım,hunisini kestim,suyu süzüldükten sonra kızgın yagda kahverengine dönüşene kadar kıratıp kagıt peçetede yağı emdirdim...yoğurt ve tereyağında hafif kavrulmuş toz biber sosuyla servis yapılır