Wednesday, September 19, 2012

Sebzeli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi


Sebzeli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi,



Genellikle çocukların en sevdiği çorbalar arasında kırmızı mercimek çorbası.Ezme olduğu zaman dahada çok seviliyor. Sebze yemeyen çocuklara kandırmaca yaparız genellikle. Benim oğlum hemen farkettiği için baskın birşeyler yapmak isterim ama renginden de olsa farkediyor maalesef. Eşim genellikle bilmediği şeyleri yemez .Özellikle bazı yöre yemeklerinin tadına bile bakmaz . Ama ben hiç yemek seçmem sevmediğim kara baklayı bile yerim. Şimdikiler az kardeşli olduklarından mı yada hiç birşeyin çokşükür eksikliğini görmüyorlarmı ? Alsakda almasakda ya anneanne , ya babaanne biryerlerden geliverir .











Sebzeli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Malzemeler: 8 kişilik

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 çorba kaşığı un

1 küçük boy havuç

1 küçük boy patates

1  karnıbaharın küçük çiçeği

1 dal pırasa

1 küçük kuru soğan, 2 diş sarımsak

2 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı et suyu

kırmızı biber

tuz



Sebzeli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı:



Mercimeği ayıklayıp yıkayalım.

Yarısına kadar su dolu bir tencereye pişirmek üzere dökelim. Pişerken az tuz atalım( et suyu kullanacağımız için ) Kırmızı mercimek suyunu çekmeden 1 çiçek karnıbaharı ve ince ince doğradığımız pırasayı , halka halka doğradığımız havucu , sarımsağı ve patatesi içersine bırakalım ve karıştıralım . Suyunu kontrol edelim. Gerekirse ilave edelim.

Diğer tarafda 1 yemek kaşığı tereyağında kuru soğanı rendeleyip kavuralım, kavrulup iyice karemalize olunca  içine unu atıp birlikde kavuralım. Çorbamızı kontrol edelim. Suyunu çekerse 2 bardak et suyumuzu ilave edelim. Kavurduğumuz unuda ilave edelim.Karıştıralım. Blenderden geçirelim bütün sebzeler iyice ezilsin. Kısık ateşde karıştırarak yavaş yavaş pişirelim. Üzerine tereyağlı kırmızı biber yakıp karıştıralım.Dilerseniz salçalı yağda yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 



Sebzeli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

                                                                Nursevin'ce

No comments:

Post a Comment